Home
Havens
Links

Vergaderenopeenzeilschip Thuishavens

Binnen onze vloot kennen wij diverse thuishavens, waarvandaan onze schepen varen.
Op onze website http://www.rederij-vooruit.nl kunt u meer informatie lezen over onze thuishaven en alle bijbehorende informatie vinden. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste informatie.

De Haven Harlingen;
Onze grootste thuishaven is Harlingen, een van de weinige zoutwater havens van Nederland. Hier is de oude zeemansatmosfeer nog te bespeuren. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit.
De Haven IJlst
Een nieuwe thuishaven van Rederij Vooruit is IJlst.
Het is geen enkel probleem om vanuit IJlst te zeilen naar de Waddenzee of het IJsselmeer en aldaar één der vele oude stadjes te bezoeken zoals Medemblik, Hoorn, etc. Het Friese binnenland met zijn vele kanalen en meren is tevens uitstekend geschikt om te bezeilen.
De Haven Den Oever.
Vanaf januari 2002 is een van de thuishavens van Rederij Vooruit Den Oever, direkt aan de Waddenzee gelegen. Vanuit zowel Harlingen als Zoutkamp en Den Oever kan men fraaie tochten maken naar de Wadden. In Den Oever hebben we tezamen met de stichting Waterrecreatie Wieringen een samenwerkingsverband gesloten. Hierdoor kunnen wij u ook een groot aantal sportvissers schepen aan u aanbieden, variërend in grootte van 15 personen tot maximaal 60.
De Haven Grou.
Een van de afvaarthavens van Rederij Vooruit is Grou, gelegen in hartje Friesland aan het Pikmeer en het Prinses Margriet Kanaal. Ook de binnewateren van Friesland zijn zeer de moeite waard om te bekijken. Op korte afstand van elkaar bevinden zich aantrekkelijke dorpen die in de zomer vele toeristen herbergen.
De Haven Zoutkamp.
In 2001 hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt en zijn in Zoutkamp een tweede thuishaven begonnen. Zoutkamp, gelegen aan het Lauwersmeer is een natuurparadijs. Vanuit de plaats Zoutkamp kan men fraaie tochten maken naar de Wadden, één van de laatste stukken ongerepte natuur die Nederland nog bezit. Het Wad is fascinerend!

De Haven Heeg.
Het unieke watersportdorp Heeg is omringd door diverse meren en poelen, Heeg ligt op nog geen 10 kilometer afstand van Sneek.
Door de ideale ligging aan het Heegermeer en de fluessen is dit oude palingdorp uitgegroeid tot een van de grotere watersportplaatsen. Vanaf 1731 tot ca. 1930 voeren de palingaken af en aan met palingen naar Londen. De engelse taal nam in die dagen zo’n prominente plaats in dat toen al op de lagere school engelse les werd gegeven.